Срещата на ИТН с Мария Габриел завърши без постигнато съгласие, но с нагласа за последващи разговори, стана ясно от изявлението на председателя на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, предаде репортер на "Фокус"

От ИТН изразиха удовлетворение за заявката на Габриел за отстраняване на главния прокурор, но изтъкнаха, че с това не се изчерпва съдебната реформа.

"Рано е да преценим накъде вървят нещата. Още няма съгласие за нищо. Целта на ИТН не е да влезе в правителство. Дали ще участваме или не, това е бъдещ разговор. Ако видим смисъл, ще участваме. Ако не намираме такъв, какъв е смисълът да участваме? Това имагинерно правителство няма идеи, а само добри намерения. Намеренията, за да са ефективни, трябва конкретика срокове и детайли. Ние и с ПП разписахме такива намерения, но без детайли. Втори път такава грешка няма да допуснем. От ГЕРБ не предоставиха конкретика и срокове, но има разбиране, че трябва да има такива", допълни Йорданов.

"Радваме се, че разбиранията им са като на дясна политическа сила, защото и ние мислим така. А ситуацията е такава, че изисква мерки и трябва да спре това неконтролируемо плащане, за да започнем да се възстановяваме", каза той.