Защо за 67 дни политическият кабинет на министерството струва 196 хил. лева?Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в декларация от името на парламентарната група, предаде репортер на "Фокус"

"Защо 67 работни дни политическият кабинет на Министерството на труда и социалната политика е струвало на гражданите 196 590, 20 лева?", попита лидерът на ИТН.

Той обясни, че кабинетът се състои от шестима чиновници – министър, трима заместници, началник на политическия кабинет и парламентарен секретар.

По думите на Йорданов около 63 хил. лева били дадени за движими материални активи – телефон, таблети, сервиз и др. По думите му всеки представител на политическия кабинет получил техника за около 10 хил. лева.

Той каза още, че за протоколни срещи и подаръци са изхарчени 17 247 лева. 60 хил. лева били изхарчени за командировки в чужбина. 33 хил. лева от тези били за пътуванията на министъра. Според данните на Йорданов тя имала 9 пътувания в страната и 14 в чужбина.

Той упрекна министърът, че за близо 9 месеца в Народното събрание са постъпили 2 законопроекта за промени в действащи закони, 2 ратификации за конвенции на Международната организация на труда и 1 конвенция за ратификация с Албания.

Йорданов припомни, че през 2018 година заместник-министър на труда и социалната политика  от ГЕРБ губи поста си заради това, че пътува до Ню Йорк с билет бизнес класа на стойност 8300 лева.