ИТН чака третия мандат - настоява за разговор за политики, а след това за министри. Това заяви Станислав Балабанов в кулоарите на парламента по повод връчването на втория и третия мандат за съставяне на правителство, предаде репортер на "Фокус"

"ИТН е готова да получи третия мандат за съставяне на правителство. Радвам се, че останалите политически сили узряват за идеята на "Има такъв народ". Ако президентът връчи мандата на ИТН, разликата между нас и всички останали, че ще седнем да на масата за разговори с всички - ще поканим всички да говорим за политики и приоритети", каза той. 

По думите му, ако се стигне до обсъждания на политики, те ще бъдат със заложени срокове за изпълнение. 

"Чак тогава може да говорим за експертизата на личностите, които седнат и могат да изпълнят тези политики", каза още той. Балабанов допълни, че ИТН са готови да отидат на разговори и с друга партия, която евентуално би получила третия мандат. 

"Днес имаше председателски съвет, на който се разбрахме да има комисии и тези комисии да започнат работа от следващата седмица, защото в момента парламентът имитира работа - няма нито формирано мнозинство, нито желание от другите политически формации да осъществяват задълженията си", коментира той във връзка с липсата на реална дейност от страна на легислатурата.