Във вторник около 05:15 сутринта кола удря буса на Иван Капсъзов на входа на тунела "Траянови врата", а виновният водач бяга.

Потърпевшият подава сигнала до 112 и кара след извършителя около 50 километра, но патрулка така и не се отзовава да го спре, въпреки че са получили и регистрационния номер и цвета на колата.

Полицията започна пълна проверка по случая.  Водачът, причинил пътния инцидент и напуснал местопроизшествието, е открит във Видин и призован в Областната дирекция на МВР.

"Сигналът е подаден на тел. 112 за ПТП на 54 км на автомагистралата. Той е предаден веднага на полицейски екип, който се е намирал на "Тракия". Патрулът се е насочил в посока София и е извършил обход на маршрута до границата със СДВР – тоест до 10 км на магистралата. След като нее установен такъв автомобил е подадена докладна записка". Това обясни в ефира на NOVA главен инспектор Владислав Павликянов, началник сектор "Пътна полиция" в ОДМВР-София.

Той обясни, че и двамата водачи са били извикани в Областната дирекция на МВР още в сряда.

"Установили сме кой е виновният шофьор и на същия е санкциониран с акт за административно нарушение. Затова, че е напуснал мястото на ПТП-то, глобата е между 50 и 200 лева и ще му бъде отнета книжката за срок от 1 до 6 месеца", поясни главен инспектор Павликянов.