Хванаха 27 пияни шофьори и 9 под въздействието на наркотици през последното денонощие. Това става ясно от междинните резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата, предоставени от МВР.

7579 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 9502 водачи и пътници. Съставени са 1671 фиша и 417 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 27 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 13 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 14 - с над 1,2 на 1000, а един водач, спрян за проверка, е отказал да бъде тестван. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 9 души, а трима са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни: по метода "линеен контрол“ са проверени 1776 МПС и 2223 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 397 фиша и 95 АУАН. Установени са четирима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама - с над 1,2 промила. Четирима са шофирали след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа.