Хванаха 22-ма пияни и дрогирани шофьори на пътя. Това става ясно от междинните резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата, предоставени от МВР.

9521 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 235 водачи и пътници. Съставени са 2613 фиша и 642 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 11 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – четирима от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, седем - с над 1,2 на 1000, няма отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 водачи, а трима са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни по метода "линеен контрол“ са проверени 2173 МПС и 2581 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 650 фиша и 139 АУАН. Не са установени водачи, шофирали след употреба на алкохол. Двама са седнали зад волана под въздействието на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени до 16 часа.