Световната финансова система, чрез насилие. Затова има нужда да разпалва локални войни, а вече и не само локална голяма война, която заплашва да стигне на ръба на термоядрената. Това коментира Христо Смоленов, експерт по международна сигурност, в интервю за предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“

"Процесите, които се вихрят по света, имат общо един с друг, както КОВИД епидемията, така и войната в Украйна. Всичко това е част от опита на света да се адаптира към една нова реалност, в която основният фактор за первезокрация, т.е. за властта на генералната перверзия по света е кризата на световната финансова система. Всъщност болна е тази финансова система, и то болна от нещо, което много прилича на садо-мазо комплексите, които удрят съответните индивиди“, посочи анализаторът.

Медиите имат огромна роля в разпалването на тази война, в прикриването на корените и на ставащите процеси, отбеляза Христо Смоленов.

"Тази война беше зачената дори още преди "Майдана“ в Украйна. Тази братоубийствена война, която тече в момента, не е в полза нито на единия, нито на другия. И това трябва да се каже с цялата категоричност и острота, въпреки елементарния похват на раздуване на русофобията, която едва ли не определя кой е крив, кой е прав. Не, не е така. Никаква фобия не е допустима в нашите общества. И аз се изненадвам, че западното общество, което така се бори срещу хомофобията, с такова настървение се спуска в русофобията. А това, което се случва в момента по света, е продължаваща перверзия. И затова аз говоря за первезокрация. И затова, когато ставаше дума за КОВИД, аз още в първата седмица, след като избухна епидемията, казах, че това е патогенно модифициран организъм, пуснат да вилнее по света по волята на патогенно модифициран глобален елит“, отбеляза експертът.

Според него същият политически елит използва не само КОВИД, но и войната в Украйна, за да замита огромни кражби.Тези кражби се отразяват не просто на националните дългове, но и на жизнеспособността на т.нар. "резервна валута“ всъщност, които подкопават инструментите на световната финансова политика и нейното здравомислие“, допълни Христо Смоленов.

Евелина БРАНИМИРОВА

Цялото интервю четете в раздел "Мнение“