Въпросът с хартиената бюлетина ще се реши така, както прецени мнозинството в НС и както гласуват депутатите. Това заяви в студиото на БНТ депутатът Христо Проданов от БСП.

От "Продължаваме Промяната" поставят картите на масата и казват, ако не изтеглите промените в Изборния кодекс, няма да съставим правителство. И в миналото НС, когато бяхме коалиционни партньори с ПП, тогава направихме абсолютно същото предложение, посочи Проданов.

Той уточни, че не отменят машините и не правят някакви кардинални промени, а дават право на избор на хората, които се притесняват да гласуват с машини.

"Ролката, от която се разпечатват бюлетините от машините стават ценна книга - със защити, със серийни номера, така че да не могат да бъдат манипулирани. Няма да има опция при бюлетината, когато е издадена от машините, да бъде надраскана по някакъв начин и съответно да бъде невалидна. Ще бъде премахната и тъмната стаичка, т.е. ще се гласува зад параван", обясни Христо Проданов.

По думите му, правят всичко възможно вотът да бъде честен и неконтролиран, да няма невалидни бюлетини и всеки, който има желание да може да отиде да гласува.