"Проблемът е, че липсва бюджет на Столичната община - рефлектира върху абсолютно всички сектори". Това заяви председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев в на NOVA NEWS.

По думите му забавеното приемане на финансовата рамка на столицата бави увеличението на заплатите на служителите в общинските културни институти, което вече е договорено. 

"Нямаме договор, защото не е приет културният календар, но понеже ситуацията е изключително динамична, разбирам, че председателят на комисията по култура в СОС Мирослав Боршош ще въведе точка в дневния ред за вторник", заяви Мутафчиев.

Той беше категоричен, че церемония за връчването на наградите "Икар" в края на март ще има. Призът за изключителен принос ще получи Мария Каварджикова, а с този за чест и достойнство ще бъде отличен сценографът Вячеслав Парапанов.

Мутафчиев допълни, че са успели да подпишат много добър колективен трудов договор, който дава възможност на дейците в цялата страна да сключват контракти по места, където са заложени увеличения на възнагражденията.