Ние не сме търсили тази битка за машините. Това каза Христо Иванов от "Демократична България“ в ефира на БНТ.  "Всички говорят за бюджета, за излъчване на правителство, положиха се усилия за се намерят теми за диалог. И в този момент се появява Нинова с предложение да се отнемат права. И това нещо е първият законопроект, който минава на първо четене, на второ четене. И изведнъж става най-важното нещо. Ние отбраняваме правата на нашите граждани. Тези хора излизат, защото си бранят правата.“

Не става дума само за изборните права, а за тестване на общественото мнение за формиране на една коалиция за съставяне на правителство, заяви Иванов.

Аз мисля, че хората, които са на площада, не са различни от мнозинството българи, те са там за да си бранят правата, допълни още Иванов. "Нинова искаха да върнат бюлетината, обаче гласуваха всички идиотщини на Борисов. Всъщност става дума за тестване на взаимното доверие, дали тази коалиция може да се превърне в управленска. И хората отвън им казват – "не си го и помисляйте“.