Идва време да се търсят големите обединителни задачи пред нацията. Това заяви пред журналисти лидерът на ПГ на "Демократична България", предаде репортер на Агенция "Фокус"

Иванов заяви, че България има нужда от реформаторско управление, което да постави като основни приоритети съдебната реформа, влизането в Шенген, еврозоната и т.н.

"Искаме демократично и амбициозно реформаторско управление, което да може да реши онези големи национални задачи, в името на които се търси обединение на обществото, за да затворим всички тези тежки разделителни линии, които се отвориха в последните години. Тук са Шенген, еврозоната съдебната реформа. В името на всички тези цели ние трябва да намерим най-правилната формула и в преговорите с колегите от "Продължаваме промяната" ние ще ги търсим", каза той.

По повод предстоящите избори и възможността за обединение с ПП, лидерът на ДБ заяви, че ще се търсят големите обединителни точки, които да затвърждават демокрацията у нас. 

"Идва време да се търсят големите обединителни задачи пред нацията, които да могат да изкарат хората да гласуват, да дадат смисъл на демократичния процес. Това важи за отношенията с "Продължаваме промяната". Ние от "Демократична България" държим на нашата идеологическа физиономия, имаме поколенчески дълг", обясни Иванов.