"За съжаление беше очаквано да не бъдем приети в Шенген. Надявах се да имаме по-добър резултат. Едно от нещата, които холандците повдигат като проблем, е липсата на редовно правителство". Това заяви народният представител от ГЕРБ Христо Гаджев в БНТ.

Той посочи, че Австрия има сто хиляди нергистрирани мигранти, които са пристигнали от началото на годината, а Австрия не граничи с България, следователно не са влезли от страната ни. "Те твърдят, че 40% от тях са дошли от тук. Тогава въпросът е към нашите власти, които явно са излъгали, че се справят с мигрантския натиск. Аргументът на Нидерландия е несъстоятелен, тъй като от последните години има много по-сериозна проверка относно върховенството на правото", бе категоричен Гаджев.

По отношение на съставянето на редовно правителство Христо Гаджев обясни, че проф. Габровски има свобода да състави какъвто кабинет прецени и добави, че ГЕРБ не иска нови избори, а искаме редовно правителство.

"Качествата на професор Габровски не се поставят под въпрос. Надявам се останалите парламентарни групи да отговорят и да започнем да мислим. Сега е моментът да говорим за бъдещето, а не да продължаваме да се замеряме с предизборни слогани", каза още той.