От ГЕРБ ще положат всички усилия да се състави правителство. Това увери Христо Гаджев, бивш зам.-председател на Комисията по отбрана в ефира на предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS. Той заяви, че е най-добре да се "върви към коалиция".

"И резултатите от вота, и всички социологически  изследвания показаха, че хората искат това. Ясно е, че нито една партия не може да направи сама правителство. Трябва да вървим към коалиция. Време е за разум и отговорност. Каквото сме говорили по време на кампанията, да поемем глътка въздух, да направим крачка назад и да започнем да мислим отговорно за държавата. Трябва ни един стабилен кабинет, който да преведе България през кризите", смята Гаджев.

Всяка една от партиите трябва да направи някакво "жертвоприношение" от собствената си визия, поясни той.

"Ние не сме избрани да се харесваме и обичаме, а сме избрани да свършим работа. Нека видим това, което ни обединява и да обсъдим разделителните точки", каза още депутатът.

По думите му ГЕРБ ще направи компромиси, както в участието в МС, така и за програмните политики. Ролята на парламента е да събира несъбираемото и да ги кара да работят заедно, категоричен бе Гаджев

На въпрос трябва ли да стартираме втората партида изтребители  F-16, депутатът каза следното:

"Тя е безкрайно закъсняла. Самият проект за договор пристигна още по времето на кабинета "Петков". То беше блокирано от г-жа Нинова и тогава премиерът отказа да разглежда темата за нови изтребители. Напът сме да изпуснем офертата в края на месеца. Уточнявам, че служебното правителство прие проекта и като се сформира НС трябва да бъде внесен".