Пътя за създаването на успешен бизнес в България е дълъг и труден. Вяра, коректност и много, много труд са качествата, които е нужно да притежава всеки един предприемач. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ предприемачът и управител на B2B складова платформа "Илвидиха“ Христо Чаков.

 

"Никой не се ражда предприемач, това се изгражда чрез знания и чрез знаещи хора покрай него. Предприемачеството е комбинация от интерес към дадено нещо и ако имаш амбицията и желанието да се надградиш, формулата за успех е сигурна.“

 

Друг важен фактор за създаването и управлението на устойчив бизнес е екипът и доброто взаимодействие между хората в него. "Много е важно отношението към всеки един от екипа, особено към хора, които изпълняват водещи функции в управлението. Важно е да градите заедно и да ги накараш да изживеят емоцията от това да движат заедно с теб израстването на една компания,“ обясни той.

 

"Илвидиха“ е първата дигитална B2B складова платформа за матраци в България, която дава възможност по най-бързия и лесен начин в реално време от платформата да бъде избран конкретен продукт, и той да достигне до крайния клиент още на следващия ден.   

 

По думите му идеята за системата се появява благодаря на пропуските и грешките, които са изчистили в работата си през годините. "С този проект искаме да бъдем възможно най-бързи и да даваме възможност при правилно планиране на налични стоки да доставяме всичко това на следващия ден без  търговецът да полага абсолютно никакви усилия и да влага финансов ресурс,“ разказа той и добави, че идеята е да се даде възможност и на малките бизнеси в по-малките населени места да осъществяват своята търговия качествено и на време.

 

B2B системата е интересна за всички производители в страната, като им предоставя възможност да участват в нея и да бъдат видими за по-голяма аудитория от търговци, хотели, различни компании, обясни още Христо Чаков. "Другото важно нещо е, че чрез системата се дава невероятна гъвкавост и една сделка, която може да осъществи всеки един търговец без абсолютно никакъв риск.“