Хеликоптер с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили (ВВС) се включи от 16.00 ч днес, 11 август, в гасенето на пожар в землището на село Полски градец, Община Раднево. Екипажът ще помага на огнеборците за потушаването на огъня чрез обливане на засегнатия район с вода от въздуха, посредством системата за пожарогасене "bambi bucket". Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

В област Стара Загора втори ден военнослужещите от 38-ми механизиран батальон от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада оказват помощ при потушаването на пожара в землището на село Пъстрово. Под ръководството на капитан Герасим Златинов 20 военнослужещи продължават борбата с огъня и оказват помощ на служителите на РС "ПБЗН" – Стара Загора.

В област Хасково 20 военнослужещи и 5 единици техника от 31-ви механизиран батальон също от състава на 2-ра механизирана бригада действат на 1 км североизточно от село Брягово, Община Хасково. Ръководител на групата е капитан Йонко Йонков, заместник-началник на щаба по огневата поддръжка на батальона. За момента пожарът е локализиран, като военнослужещите извършват обход по периметъра и правят просеки с цел недопускане разпространението на огъня.