"Не мисля, че заявката за смяна на Гешев ще доведе до промяна в позицията на ПП-ДБ, което ме навежда на мисълта, че едва ли е адресирано точно към тях." Това каза политическият анализатор Георги Харизанов.

Според политологът Евгений Дайнов пък, искането на оставката на главния прокурор Иван Гешев от номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел са "Бойковщини".

Това е: "Да им дам на тия – умните и красивите, дето много викат по жълтите павета една като тях – умна, красива и с диплома за доктор, каквато тя няма. Другото, което иска да ни даде е Гешев. Там всичко е лично при него. Той иска лично да убеди ПП-ДБ да подкрепят този мандат. Това дори не е политика, това са "Бойковщини", заяви още политологът.  

Според Георги Харизанов и други правосъдни министри са правили "Бойковщини" с искането да бъде сменен главния прокурор, обясни той, съобщиха от NOVA.

Според Дайнов номинираната Мария Габриел очевидно няма закваската за премиери. Тя очевидно няма авторитета, с който да излиза пред медиите и пред публиката и "настъпи една мотика" – твърдейки, че е доктор, а не е, което рязко намали шансовете й.