Хората все повече започват да се замислят за една президентска република. Българският народ е много объркан и разделен в момента. Той е заложник на тази нарцистична драма - как да приемем реалността и да тръгнем към примирение. Това каза социалният антрополог Харлан Александров пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Нарцистичните умове имат собствен сюжет и собствена драма, техният най-голям враг е реалността, те не могат да приемат и признаят развитията във външния свят. Съпротивяват се срещу тях и ги преживяват като лична обида. Това ги разболява. Този отказ от това да се водят нормални преговори - води до нарастване на тревога и безпътица", смята социалният антрополог.

И добави, че по този начин печелившият може да се окаже президентът Румен Радев.

"На практика е това, което прави Путин. Това се нарича морален терор. Вероятно това ще се отрази на следващите избори. Има много хора, които са в потрес от това, което правят техните лидери в момента. Радикалната теза е: "Нито крачка назад, ние сме превзели тази територия, тя е наша, няма да отстъпим, трябва да смачкаме нашия враг". Това се случва чрез вменяваме на вина", допълни Александров в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му те все повече озверяват.

Попитан дали Борисов е склонен на компромиси, той отговори: "Колко повече от това, той постоянно прави компромиси. Колкото по-кратко се държи, толкова по-силен става. И колкото повече малките скачат, толкова по-жалки изглеждат. Това е игра, която Борисов печели. Те не могат да си представят, че не са на власт."

Александров е категоричен, че не може да има правителство за малцинството.