Депутатите близо три часа не могат да продължат работа по втора точка от дневния ред. Тя е свързана със законопроекта за представителните искове за защита на колективните интереси на потребителите, предложен от БСП и приет преди повече от месец на първо гласуване. 

По-рано през деня председателят на Правната комисия Анна Александрова поиска точката да не бъде разглеждана, тъй като тя заяви, че текстовете не са минали през водещата комисия с доклад на второ гласуване. За да бъде взето решение как законодателят да продължи своята работа, бе дадена 30-минутна почивка. 

След нея заседанието продължи със спорове в зала между представителите на БСП и председателстващият заседанието Росица Кирова. Хамид Хамид поиска процедура, с която да бъде отложено разглеждането на законопроекта, но поради хаос в пленарната зала, Кирова даде 30-минутна почивка.

След втората почивка бе обявено, че депутатите ще продължат да работят по текстовете, но де факто те останаха единствено на заглавието на законопроекта. Поискана бе процедура за удължаването на работното време до приемането на тази точка и проекторешението за създаването на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно Пътната карта и "Балкански поток". 

Изненадващо предложението бе прието с гласовете на ПП-ДБ, "Възраждане", БСП и ИТН. Против бяха от ГЕРБ-СДС и ДПС. 

След гласуването Мирослав Иванов от ПП-ДБ поиска да бъде гласувана процедурата на Хамид за отлагането на точката за колективните искове. Това съответно породи нови спорове в зала, но в крайна сметка председателстващият заседанието подложи на гласуване процедурата на народния представител на ДПС.

Този път доскорошното управляващо мнозинство се обедини и отложи разглеждането на законопроекта със 130 гласа "за".

Естествено, това предизвика отново БСП и нейните представители се качиха на парламентарната трибуна и започнаха да оспорват решението. За да успокои ситуацията, Росица Кирова даде нова 30-минутна почивка.