Само за три месеца служебното правителство имаше решение за терен, където да се намира детската болницата. Това каза премиерът Гълъб Донев при инспекцията на терена, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

Целият терен е на изключително подходящо място - близо до парк, допълни Донев. "Всички рехабилитационни центрове да момента в България се намират на изключително неподходящо място. Имаме съдействието от страна на национална европейска банка.“

Една от основните задачи, която президентът ми постави, когато встъпих в длъжност, беше да изградим национална детска болница, каза здравният министър.  "Ще има хеликоптерна площадка, болницата ще бъде с хотел и ще има няколко входа за достъп. Предстои изготвянето на подробен план. Изготвя се проект от водещите ни педиатри и е поставен за обществено обсъждане. Ще се постараем да обезпечим с максимално модерна апаратура. Предстои ни среща с израелски експерти. Това събитие е от национално значение. Силно се надявам началото на следващия месец да има разчистен терен, до края на годината проект, а следващата година да започне строежът."