Политическите сили трябва да направят широка коалиция. Това каза пред журналисти служебният премиер Гълъб Донев във връзка с политическата криза, предаде репортер на "Фокус". 

"Трябва да се търси допирателните линии, по които да направят широка коалиция, за да могат да излъчат редовно правителство, което да работи устойчиво и ефективно, за да могат да решат проблемите на българските граждани, а те не са малко", каза Донев".

Той заяви, че служебното правителство се справя отлично със сегашните кризисни ситуации, но апелира политически партии да поемат отговорността и да заявят своите намерения открито пред гражданите на страната.

"Служебното правителство се справя перфектно, но въпреки че то работи и решава проблемите, добре е политическите партии да поемат своята отговорност и да обявят пред българските граждани дали ще продължат по същия начин, или ще търсят компромиса и допирателните точки, където срещнат своите. Но най-вече интересите на българските граждани, за да могат проблемите да се решават", каза още той.