От кризисния щаб очаквам реални действия, а не думи за намерения. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди началото на заседанието на Министерския съвет, предаде репортер на Агенция "Фокус“. Той посочи, че няма намерение да навлиза в задочни политически дискусии, защото отговорността му като министър-председател е да търси варианти за справяне с проблемите и да не създава илюзии.

"Правителството знае какво прави и няма нужда от външни консултантски услуги. Още утре Министерството на енергетиката съвместно с министерството на финансите ще изготви план за финансовото стабилизиране на "Булгаргаз“, за да бъде дружеството в състояние да обезпечи финансово газовите доставки.

Казано иначе, за да е в състояние да плаща за реално договорените количества природен газ. През следващата седмица – министерството на енергетиката ще обяви търг за краткосрочни доставки на втечнен газ, така че да бъде осигурено потреблението ни до края на отоплителния сезон. Това са резултатите, които постигнахме след работата снощи на Кризисния щаб. Работата ще продължи и в почивните дни, така че да бъдем максимално прозрачни и честни пред обществото и бизнеса“, каза в заключение премиерът Гълъб Донев.