"Убеден съм, че България е правово държава. Не бих казал, че е корумпирана държава“. Това каза служебният премиер Гълъб Донев във връзка с отказа да ни приемат в Шенген.

Относно корупцията той уточни: "Има отделни практики, които надявам се органите много бързо да работят и да разкрият всеки сигнал и всяка практика за прилагане на корупционни схеми или други механизми и практики, така че да докажем, най-вече пред българските граждани, че българските лица, които заемат висши държавни длъжности, всички лица, които работят в държавна общинска администрация, отговарят на етичните стандарти и етичните норми и няма съмнение в практики, които водят към корупция“.

Служебният премиер подчерта пред bTV, че Шенген е национален интерес за България, но не трябва да се забравя, че е и общоевропейски интерес.

По думите му неговото изслушване пред Народното събрание по темата "Шенген“ се е превърнало в политически пиар на гърба на служебното правителство. "Не приемем упреците на "Продължаваме промяната“ и БСП, че служебното правителство не си е свършило работата. Точно обратното – служебното правителство активизира всичко онова, което не беше свършено“, подчерта Донев.