"Коренуване“ е поредица от авторски музикални спектакли, основани на легенди от българския фолклор. Първият от тях "Невидена река“, откъдето идва и името на групата – това да уловиш потока е да уловиш своя път. Това каза Мирослав Моравски-МОРО – писател и музикант в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“. "Животът на твореца, на човека, който създава музика и истории – това ми е целта и мечтата. Винаги съм искал да пиша, да се занимавам с музика. По принцип в мен бушува една доста хаотична личност, хаосът е моята стихия, и това, че учих право доста ми помогна, защото вкара в някакъв поток реката на нещата, иначе се разпилявах много непрекъснато. Всяко нещо в живота ни си идва с точно определена цел, няма загубено време.“

Членовете на група "Невидено" Анна Анова и Мирослав Моравски разказаха за своя спектакъл няколко дни преди концерта им на 26 май.  "Коренуване“ – това е поредица от авторски музикални спектакли на МОРО с истории, основани на легенди от българския фолклор. Представлението съчетава български фолклор, рок и авторски композиции, като съчетанието между български фолклор и рок се получава много естествено, разказа МОРО, "Когато започнахме да свирим с нашите  инструменти, още преди да вкараме етноинструментите, когато започнахме да изпълнявам български етнопарчета, те си станаха естествено рок“.  

Членовете на проекта са с различни професии – тонрежисьор, юрист, актриса, геодезист и IP специалисти, свързва ги фолклорът и Мирослав Моравски, който обединява музикантите около идеята си.  "В "Невидено“ по някакъв начин се опитваме да върнем хората към корените им и да не забравяме от къде сме тръгнали. Това в момента е начинът да представим на хората автентичния фолклор. Опитвам се да разбия стереотипите, че на гъдулка може да се свири само народна музика – на всички инструменти може да се свири всякаква музика, стига просто музикантът да я усеща“, разказа гъдуларката Анна Анова.  Тя сподели още  за трудностите, съпътстващи издаването на студиен албум на групата в  България: "Човек да издаде албум се оказа нещо много трудно в България. Изискват се собствени средства, много труд на хората, които да го запишат, обработят, мастерират, ние самите да се съберем. Но накрая успяхме вече и се надявам съвсем скоро да го споделим с публиката“.  

"В целия свят хората започнаха да преоткриват собствения си фолклор през рока. Има една много интересна вълна навсякъде по света,“ добави още МОРО.