47-годишен чужденец е задържан, след като опитал да прегази гранични полицаи на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи

Към 22:15 ч. снощи шофьор на товарен автомобил в продължение на час и половина отказвал да напусне заетия от него кантар на влизане в страната. Той не притежавал задължителното разрешително за транзитен превоз и отказвал да го заплати.

Първоначално на мястото е изпратен граничният полицай, но шофьорът отново отказал да напусне кантара, затворил прозорците и заключил вратите на товарния автомобил. Изпратени са още двама гранични полицаи, но той демонстративно отказал да напусне кантара.

Двама от граничните полицаи продължавали да го убеждават, застанали на степенките от двете страни на кабината. В този момент водачът рязко потеглил назад и започнал да набира скорост, заплашвайки живота на служителите.

Застаналият пред кабината на камиона граничен полицай му разпоредил да спре, но шофьорът отново не се подчинил. Служителят произвел изстрел със стоп-патрон и чак тогава товарният автомобил спрял. 

47-годишният водач е изведен от кабината и задържан в Граничното полицейско управление в Свиленград.