Ивайла Бакалова е търсила контакт с Мартин Божанов-Нотариуса и адвокат Емил Писков, за да бъде освободен Веселин Денков от ареста, а не те с нея", заяви градският прокурор на София Илиана Кирилова, която се яви в парламента за изслушване в комисията, която проверява дейността на Мартин Божанов-Нотариуса, предаде репортер на "Фокус".

По думите ѝ са разпитани са двама свидетели, в чийто дом е била срещата. "Те разказват, че Бакалова ги е потърсила. Не познавали Божанов, но имали контакт с Писков", допълни Кирилова. 

Тя заяви най-отговорно, че в момента в прокуратурата всеки си изпълнява задачите отговорно и се водят разпити така, както трябва.

На миналото заседание на комисията в парламента Кирилова не се яви, но сега е пред депутатите заедно с апелативния прокурор Радослав Димов, следователят Ясен Тодоров и шефката на инспектората към ВСС Теодора Точкова. 

Припомняме, че ГЕРБ-СДС и ДПС скочиха на ПП-ДБ в комисията за Нотариуса, поискаха Никола Минчев да бъде сменен като председател на комисията заради нарушаване на правилата.