Говори една от жените, които твърди, че е жестоко пребита от Орлин Гигов.В понеделник стана ясно, че бившият шофьор в МВР болница е задържан за убийство. Става въпрос за украинската гражданка, която мъжът преби и изхвърли гола и боса през 2023 г. Пред камерата на NOVA застана Мила Пейкова, която според думите ѝ, също е била негова жертва. През годините тя многократно се опитваше да привлече вниманието на институциите, за да не се стигне до фатален инцидент. Пострадалата води дълга съдебна битка, но без успех. 

"След като през 2020 г. на Бъдни вечер бях пребита, сутринта отидох в "Пирогов". Викнаха ме от  7 районно управление, за да подам жалба. Криминална полиция отишла в дома му. Там някакво момче бърше кръвта ми, за да го прикрие. Задържаха го за 24 часа. Делото беше отлагано много пъти. Определиха счупения ми нос като лека телесна повреда.Решението на съда беше 5000 лв. глоба и една година условно с изпитателен срок в следващите 4. Той я обжалва и накрая остана само със санкцията. В едно от първите си интервюто казах трябва ли да умре някой, за да ми обърнат внимание, оказах се пророк", сподели жертвата.

По думите ѝ мъжът многократно й предлагал пари, за да се откаже от показанията си. Тя успяла да се свърже с украинката, за чието убийство е задържан именно Гигов.

"Писахме си смс-и, но тя ме отблъсна. Явно е била под негово влияние. Ако не беше моето семейство трудно щях да издържа тази борба", допълни жената.