Година след жестоката катастрофа, в която Георги Семерджиев блъсна и уби две момичета на бул. "Черни връх" в София. Младите Хариет и Христина загубиха живота си, след като бяха пометени от джипа му. След трагедията на мястото не са направени съществени промени. 

"В законодателно отношение промени не са настъпили, в организационно – има обещания за повече камери за скорост. Не сме ги видели още. На това кръстовище кой знае какви промени не могат да се направят, защото то е ключово. Скоростта във всички цивилизовани държави не се контролира с физическо присъствие, а със стационарни камери. Следващият етап е бърза събираемост на наложените глоби", каза Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи, цитиран от bTV.

По думите му не е възможно в София да има три стационарни камери за скорост. Тодоров очаква да се приеме мярка, с която при наличие на глоби шофьорите да не могат да преминат годишен технически преглед, което според него ще промени поведението на водачите.

При катастрофата на бул. "Черни връх" Георги Семерджиев шофира след употреба на наркотици и с фалшива шофьорска книжка. Оттогава до днес срещу него бяха повдигнати пет обвинения, включително за причиняване на смърт по непредпазливост. Той получи присъда от 20 години на първа инстанция.