За утре от 10 ч. е насрочена въззивна мярка на Орлин Гигов, обвинен за обида към полицай, съобщиха от Съдебната палата. Бившият шофьор на МВР-болница Орлин Гигов, който в началото на годината преби украинка и беше осъден условно, бе задържан отново.

Този път 47-годишният Гигов е обиждал полицаи в столичен хотел. На 23 март около 00:05 ч. в хотел на ул. "Св. Св. Кирил и Методий“ мъжът отправял обиди към полицейските служители. Освен това се е съпротивлявал при опит да бъде задържан. "Оказал е яростна съпротива при опитите да бъде задържан от полицейските служители и е буйствал", съобщиха от прокуратурата. 

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление.

Той е задържан малко след полунощ, след като гости и служители на хотела чуват шум и викове и се обаждат на полицията. Гигов е обвинен за хулиганство и оказване на съпротива при арест.

В стаята с него, по неофициална информация, се е намирала именно украинката, която беше пребита и изхвърлена гола от него в кв. "Хаджи Димитър". Тя е отказала да свидетелства за упражнено насилие, въпреки че в стаята е намерен нож и следи от кръв.

Обвиняемият има висящи съдебни производства. Още две жени са сигнализирали, че са пострадали от физически тормоз по време на кратки връзки с него.

При всичките случаи побоят става след тежък алкохолизъм и физическа агресия. 

Прокуратурата ще настоява за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняемия.