Със заповед от 19 август до 18 септември бяха проведени над 97 специализирани полицейски операции на територията на цялата страна. Това каза главният секретар на МВР Петър Тодоров по време на брифинг в сградата на Министерство на вътрешните работи, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Тодоров посочи, че освен всички структури на МВР в операциите са участвали представители на горските стопанства, на НАП, БАБХ, Агенция "Митници“ и други държавни структури.

"В хода на тези повсеместни операции бяха разкрити над 550 престъпления, образувани са над 420 досъдебни и бързи производства, като по тях бяха задържани 446 лица, издирени 114 лица, обявени за национално издирване. Проверени бяха стотици пунктове за цветни метали, заложни къщи и сборища на криминалния контингент, както и търговски обекти, и питейни заведения", уточни главният секретар.

От думите на Петър Тодоров стана ясно, че в хода на тези повсеместни операции до настоящия момент са получени 250 сигнала, свързани с изборните права на гражданите. По тях са образувани 50 досъдебни производства.

"Към днешна дата операцията със заповед от вчера прерасна в общонационална, като тя ще продължи до 00:00 часа на 3 октомври", съобщи още той.

Нели СТАВРЕВА