Изпълнителят на обекта два дни подред не извършваше никакви дейности. Това е пример как решенията на високо ниво могат да бъдат бламирани. Направихме проверка - два дни подред нямаше никакви дейности. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на редовното заседание на Министерския съвет, предаде репортер на "Фокус"

"Ние не имитираме активност, а искаме реални дейности. До последния ден на това служебно правителство ще следим този проект. Той е приоритетен", категоричен бе служебният премиер. 

Той каза, че датата 1 юни, на която стартира почистването на терена за изграждането на Националната детска болница не била избрана случайно. И продължи:

"Оттогава до днес предприехме доста действия в посока на съкращаване на всички срокове, които могат да се съкратят и които са по силите на служебното правителство, започвайки от срока за разчистването на терена, който беше определен за 7-месечен. Успяхме да постигнем двумесечно намаляване, като идеята е да може да се работи през месеците, които са подходящи за такива дейности", обясни Главчев. 

Той каза, че служебното правителство е успяло да осигури съкращаване на сроковете и от Международната инвестиционна банка.