Един призив към новоизрабните народни представители в 50-отото Народно събрание. Дано по-бързо се конституират и да работят в посока най-бързо да се състави редовно правителство. Хората вече се умориха от тази изборна прогресия, даже тя вече граничи към изборна агресия към избирателите.Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев преди началото на редовното заседание на Министерския съвет, предаде репортер на "Фокус".

"Всички ние се надяваме редовното правителство възможно в най-кратък срок да започне действия, да се стабилизира във всички посоки дейността на държавата", призова служебният министър-председател.

Той похвали и служебния кабинет за цялостнатата организация и провеждането на изборите 2 в 1. 

"Днес нашето служебно правителство може да отчете, че изпълнило основната си задача по Конституция, а то е провеждането на честни и прозрачни избори", заяви Главчев.

"Мисля, че няма съмнения, че може да се прави нещо с машините", каза още той. 

Главчев заяви, че МВР през цялото време е следяло за подготовката на изборите и за протичането на изборния ден. Служебният министър-председател похвали и Външно министерство за работата му, отбелязвайки, че в изборния ден се е гласувало в над 800 секции извън страната.