В момента 100 пожарни автомобила и 284 служители са на терен – това са само нашите служители. Това каза гл. комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", в дневния блок "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“. "Като прибавим почти още толкова доброволци и служители на горското стопанство, цялостната бройка приближава 1000“, уточни той.

"Благодаря на фирмите и юридическите лица, които оказват съдействие с тежка инженерна техника – булдозерите. Не само "Мини Марица изток“, много са фирмите. Мисля, че девет булдозера в момента работят, предоставени ни в помощ от тези фирми. По отношение на доброволците, още веднъж благодаря, изключително съвестни, отговорни хора, които оказват много сериозна помощ при пожарогасенето, не толкова по прякото гасене на пожара, колкото по направата на пътища, други логистични действия така, че да могат нашите хора спокойно да работят“, коментира той.

"В момента ситуацията не е критична в нито една точка. Опасност за населението няма. Разбира се, с напредването на деня, повишаването на температурите и все още силния вятър, особено в Хасково, нещата са усложнени, но не критични“, допълни той.



Пълния текст на интервюто четете в "Интервю"