Гешев няма да даде оставка. Това стана ясно на пресконференция на главния прокурор Иван Гешев, предаде репортер на "Фокус". Главният прокурор скъса оставката си пред журналистите.

Припомняме, че това е първият път, в който Гешев говори, след като номинираната за премиер Мария Габриел, а след нея и шестима членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, поискаха предсрочното му отстраняване.

"Като главен прокурор съм работил само и единствено за България, българските граждани и тяхната сигурност. За мен думи като родина, татковина, отечество, мъжка дума, чест, вярност към приятелите, колкото и старомодно - означават нещо. Може да съм допускал грешки и това е нормално. Може да съм казал нещо непремерено някъде, но всичко е било само и единствено в интерес на хората и народа. Сега може би очаквате това, което ще кажа. Това е моята оставка, а това е химикалката", каза главният прокурор и я скъса.

"Не ме е страх! Страхливият умира всеки ден. Смелият - само веднъж. Историята помни смелите. Аз не знам дали съм смел, но правя каквото трябва, пък да става каквото ще", заяви Гешев пред медиите.