Днес в Белград са кацнали обвиняемите по делото “NEXO" - Антони Тренчев и Коста Кънчев. Новината съобщи пред журналисти главният прокурор Иван Гешев, предаде репортер на "Фокус".

“Аз нямам съмнения с кого ще се виждат в Белград, събраха се. Сега очаквам да кацнат Божков, може би вашият колега Димитър Стоянов от Bird , може би някои политици и политически партии и да си направят една голяма оперативка и да си разпределят задачите кой ще се занимава с финансирането, кой ще се занимава с медиите и с компрометиране на магистрати. Това разбира се е шега, но тъжна шега ,защото говорят за множество разследвания и едно основно, свързвано с организирана престъпна група за търговия с влияние и действията, които предприемат тези хора. Ясно е ,че все повече обект на атака ще е българската прокуратура и тези които работят“, допълни главният прокурор.

Припомняме, че след като МВР, прокуратурата, ДАНС и британски агенти удариха офиси на дружеството в София, последва и глоба от САЩ в размер на 45 милиона долара заради незаконната им дейност там.