Няма конкретни предложения за промяна на Конституция. БСП няма място в подобни разговори. Това заяви в ефира на bTV Георги Свиленски от БСП.

"Няколко месеца се говори за конституционна реформа, никой не знае каква. Нека тези, които искат да я правят, да напишат предложенията си и тогава ще се произнесем", смята той.

По думите му, докато има корумпирани политици, няма как да преборим корупцията с промени на закони или на Конституцията: "Проблемът е огромен и не се решава с конституционна реформа."

"И следващият главен прокурор няма да свали обвиненията. Имунитетите не са поискани от лицето Иван Гешев. Цяла България и Европа говори за "Барселонагейт". Ако на вас утре ви повдигнат обвинение, веднага ще идете, а Георги Свиленски ще се скрие в парламента – не е честно. Когато се считате за невинни, какво пречи?", попита той.

Според Свиленски комисията за имунитетите е абсолютно безсмислена: "На четирима представители на партии са поискани имунитетите. Тази комисия ще реши, че не дава имунитетите. Пътят не е труден – от стаята до деловодството, едно заявление, че се отказваш от имунитета си, а накрая съдът казва дали си виновен или не. Трябва да имаш достойнство."

"Завявам – не е говорено нито с мен, нито с партията, нито с изпълнителното бюро или националния съвет за това да съм министър", обяви той.

"С 3% дефицит няма как този бюджет да е социален, не може да се платят социалните плащания. Днес учениците от втори до четвърти клас останаха без подкрепата за първия учебен ден. Уважаеми български ученици, това, което БСП ви гарантира в предишния бюджет, вече го няма", каза още депутатът от БСП.