Абсолютен приоритет за "БСП за България" е да гарантираме финансова стабилност на страната и да работим за повишаване доходите на българите. Това каза в обзорното предаване "Това е България“ на Радио "Фокус" Георги Гьоков, председател на Комисията по труда и социалната политика. "Рамката на нашите виждания за бюджета е съобразена с европейски практики и не се различава от това, което правят остналите европейски държави. Съобразяваме се и с икономическото и финансово състояние на държавата. Предлагаме един стабилен социален пакет, който сме пресметнали, че ще се вмести в рамките на 3 милиарда лева разходи, които безспорно можем да си позволим“.

Георги Гьоков беше категоричен, че България е със стабилни финанси и повишаване на доходите е възможно. "Нека да си говорят всички противници на нашите предложения, че ще задлъжнее държавата, че едва ли не ще изпаднем във финансова несъстоятелност. Няма как да се случи това. България в момента е със стабилни финанси дори от служебното правителство признават, че има увеличение на приходите в бюджета и преизпълнение на бюджета."

"Не искат преизчисляване на пенсиите, защото това влиза в разходите на държавата", отбеляза Гьоков във връзка с неприетите предложения на Корнелия Нинова и група народни представители от БСП в Националният съвет за тристранно сътрудничество, който не успя да постигне съгласие по отношение на законопроектите за обезщетенията за майчинство и преизчисляването на пенсиите.

По думите му за всички е ясно, че пенсиите са неадекватно ниски в България и трябва да се движат нагоре.

"Това, че никой не иска нашите предложения, но не предлага никаква алтернатива, това ни говори, че няма заинтересованост от никой в този Националния съвет за тристранно сътрудничество затова, че хората трябва да усещат подкрепа от държавата във време на криза.", заключи председателя на Комисията по труда и социалната политика.

Цоня СЪБЧЕВА