Шансовете да има правителство клонят към нула. Въпреки че и Мария Габриел, и Бойко Борисов казаха – замразяваме, а не прекратяваме преговорите. Но след тези изявления трудно би било  съставяне на правителство. Това коментира в ефира на NOVA NEWS депутатът от БСП Георги Гьоков.

"Няма как от БСП да изпитваме наслада от нещо такова. Ние се отнесохме отговорно, разговаряхме, отзовахме се на всички покани, за съжаление не срещнахме разбиране нито от ГЕРБ, нито от ПП. Не е добре за държавата това, което се случва. Вече трябва да говорим за разпад на държавността", коментира Гьоков.

От БСП били възмутени от записа, разпространен от Радостин Василев.

"Няма начин като граждани да не се възмутим как се решават нещата – задкулисно и с договорки", смята Гьоков.

"Разбира се, че е нужен механизъм за разследване на главния прокурор. Отдавна сме заявили позицията, че трябва реформа в съдебната система. Въпросът е как се прави тя. Недопустимо е виден правист на ГЕРБ да заявява, че ще приемат законите на Крум Зарков, защото са противоконституционни, за да паднат след това в Конституционния съд. Ние напуснахме заседанието, защото няма как в 10:47 г. да излезе доклада от комисия и в 11 ч. да започне да се разглежда законопроектът в зала", обясни Гьоков. 

По неговите думи социалистите имат много различни позиции с "Възраждане". "БСП е европейска партия. Ние подписахме договора за присъединяването на България в ЕС и отстояваме европейските ценности. Да сте чули от "Възраждане" по подемат някаква тема, която не е в тяхна полза? Да говорят за социална политика? Да сте ги видели да се противопоставят фундаментално на ГЕРБ?", посочи той.