Служебното правителство се провали в социалната политика. Борбата с бедността и социалното изключване е една от конкретните цели на социалната политика на ЕС и неговите държави членки. Но какво се случва в България под управлението на служебното правителство? Започнахме новата година без приет Закон за държавния бюджет заради продължаващата политическа криза и ината на служебното правителство. Не се прие предложението на "БСП за България" минималната работна заплата да стане 850 лв. Някакво повишение, но не и адекватно се случи в последния възможен момент. Това заяви по време на парламентарен контрол от трибуната народният представител от "БСП за България" Георги Гьоков, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Гьоков коментира и това, че от началото на тази година е приключила компенсацията на горивата с 25 ст. на литър, а в момента всички българи очакват да бъде приета нова компенсаторна мярка за горивата.

"Служебното правителство обаче мълчи. В първия ден от новата година Комисията за енергийно и водно регулиране одобри цена на природния газ с около 22% повече от досегашните. Няма одобрено и отпуснато от държавата подпомагане за битовите потребители на природен газ. Няма и да има! Председателят на КЕВР Иван Иванов обеща да няма промяна в цените на парното и електрическата енергия от 1 януари 2023 г., но кой ли му вярва?", категоричен е социалистът.

Народният представител от левицата обясни, че повишението на основния лихвен процент от страна на БНБ съвсем скоро ще даде отражение върху лихвите по кредитите.