"От БСП държим на социалната политика и имаме много недовършена работа." Това заяви водачът на листата на "БСП за България" в Стара Загора Георги Гьоков в ефира на Euronews Bulgaria, съобщават от пресцентъра на БСП.

По думите му, България изостава много от световната тенденция на цифровизация на образованието и всяко следващо правителство трябва да обърне сериозно внимание в това. В сферата на образованието Гьоков припомни, че именно левицата успя да реализира своето дългогодишно предложение яслите и детските градини да са безплатни. Той подчерта, че БСП не се е отказала да направи учебниците от 1 до 12 клас безплатни, както и от еднократната помощ при започване на учебната година на деца от 1 до 4 клас.

"Фактът, че болниците са търговски дружества, а търговското дружество се стреми към печалба, трябва да се промени", категоричен бе Георги Гьоков. Той се обяви за напълно безплатно здравеопазване и подчерта, че лекарствата за деца до 14-годишна възраст, а защо не и за пенсионери, трябва да са безплатни.

По отношение на енергийната криза Георги Гьоков посочи като мерки продължаваме на енергийните помощи за домакинствата и бизнеса, както и таван на цената на газа, парното и водата.

"Трябва също да преговаряме с всички доставчици на природен газ, включително с "Газпром" като най-голям износител, и да сключим дългосрочен договор на изгодни цени", каза още кандидатът за народен представител от левицата.