Изминаха 100 дни на експеримент в София от страна на едни безпомощни и безпардонни хора. Това заяви общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет Георги Георгиев по време на Националното съвещание на партията, което се проведе днес, предаде репортер на "Фокус"

"Вие ги познавате добре 9 месеца на държавно ниво, но така не може да продължава", категоричен бе той.

По думите му в първите 50 дни от това новото управление на града кметът Васил Терзиев не можел да почисти клоните от улиците. 

"За тези 100 дни кметът загуби 9 млн. на София. 90 хил. на ден са изгубените пари за София. 6 млн. лева готов проект за междуболково пространство, това е готов проект, от Регионалното министерство - забравили са да го отчетат.

Забравиха после, че поскъпват картите за градски транспорт на 63 хиляди ученици и студенти",  каза още той.

По думите му това "представлявало потенциална безстопанственост в особено големи размери". 

Георгиев каза, че кметът реагирал изключително нервно на искането на групата на ГЕРБ-СДС да се отчитат всичките разходи на градоначалника. 

"Това, което се случва в София е показателно", коментира той. 

Бившият председател на СОС каза, че никъде в Европа няма управление, в което да не е ясно кой носи отговорност. Той добави, че ГЕРБ не се притеснява от предсрочни избори. 

"Ние даваме конкретни, ясни решения. Хората очакват от ГЕРБ, начело с господин Борисов, поемане на отговорност", заяви той.