"На хората само това им остана – едни торбички, в които нямат пари да сложат нищо“, кометира кандидат-депутатът от ГЕРБ

Намираме се на кръстопът – възможното и мечтите. Трябва да разберем, че илюзията приключи. Нейният край дойде, тя се сгромоляса, катастрофира. Чувствам неудобство да говоря за нещо, което е пред очите ни. Това заяви в предаването "България, Европа и Светът на фокус“ на Радио "Фокус“ водачът на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ-СДС в 14 МИР Перник Георг Георгиев.

"За съжаление с нея към бездната се насочихме и всички ние, като граждани говорим, и вече реалността, която е не лека, тя е плашеща за много хора. Много от тези, които създадоха ужасяващата реалност, в момента опитват да я отрекат, но не означава, че тя ще изчезне. Не означава, че ще изчезне инфлацията, че ще се стопи дефицитът, дълговете, лихвите по тях и парите, които трябва да връщат и неродените ни все още деца, че бюджетът е в криза, че няма средства за елементарни инвестиции от тук нататък няма нужда дори да го обясняваме, защото хората го усещат“, каза лидерът на младежката огранизация на ГЕРБ.

"На хората само това им остана – едни торбички, в които нямат пари да сложат нищо. Любопитно ми е, ако трябва да го пълним това торбе, какво и за колко пари можем да сложим в него, защото чудовищната инфлация, начинът по който в момента им се изважда и последната стотинка, благодарение на

"далновидната“ политика на този "велик“ бюджетар и финансист Асен Василев,

ние просто им напомняме с тези рекламни материали колко всъщност нещата не изглеждат добре“, коментира кандидатът за народен представител предизборната кампания на ПП-ДБ, в която раздават торбички.

По думите му стабилността ще бъде функция на разума и е време политиците да разберат, че хората искат от тях да си свършат работата. "Да забравим какво междуличностно не харесваме, а да се обединим около политики. Ще бъде късно утре, когато се изправим на прага на нови избори, защото няма да има вече съвсем кой да ни чуе“, предупреди Георг Георгиев.

На въпрос готови ли са от ГЕРБ да се жертват за съставяне на правителство, Георгиев заяви, че в политиката винаги има някой, който се жертва.

"Държавата се намира в състояние, докарана от т. нар. "Промяна“, че ние няма как да се справим с кризите без да се лишим от нещо и това, от което ще се лишим най-вероятно е онова изобилие, с което разполагахме 2021 г. – изобилие от политики, от инвестиции в различни направления – пътища, инфраструктура, транспорт, образование, наука, култура.

Ще направим всичко възможно,

за да запазим в максимално висок обем тази политика с добавена стойност, на която хората бяха свикнали в кабинетите на г-н Борисов. Не мога да кажа, че палитрата от възможности ще бъде толкова богата, тъй като в момента държавата има над 12 млрд. лв. дефицит, надхвърля 6%, който е два пъти по-висок от този, който ние поддържахме. Инфлацията знаете в какви стойности е – нулева в последния кабинет на ГЕРБ. В момента тя е повече от двуцифрена в някои стоки“, каза Георгиев.

Кандидат-депутатът напомни, че ГЕРБ спечели изборите и след двата кабинета с участие на БСП въпреки предупреждението на Борисов, че доходите ще бъде почти невъзможно да бъдат вдигани. "Хората бяха мъдри и разбраха посланието. Разбраха, че можеш да харчиш толкова, колкото си изкарал. Ако се опиташ да прехвърлиш тези предели, ставаш Асен Василев и да теглиш по 500 млн. заем на месец, децата ти, внуците ти, следващите поколения ги задължаваш непоправимо и в момента се намираме в тези условия. Като държава плащаме по 1 млрд. само лихва. Вредом с това станаха далаверите с батериите, стопирането на Плана за възстановяване и устойчивост, спирането на европейските програми и за разкош 12-те млрд. в бюджета не стигат“, посочи той.

Георгиев каза как ГЕРБ ще стабилизират страната. "За да можем

да стабилизираме държавата

със сигурност ще бъдат предприети и някои действия, които няма да позволят в такъв обем да извършваме всички онези хубави неща, които 2021 г. бяха факт. Твърдя, че ГЕРБ е единствената политическа сила, която разполага с капацитета, знанията и експертите, които могат да извадят държавата ни от криза и да я върнат на пътя на стабилността“, убеден е Геор Георгиев, който е водач на листата на ГЕРБ в 14 МИР Перник.

Лидерът на младежката организация на партията коментира и доклада на Държавния депарамент. "Няма как да не останат незабелязани тези варварства, които се случиха през март 2022 г. Да арестуваш лидера на най-голямата опозиционна партия, лидера на най-голямата партия в България изобщо. Към онзи момент социологията сочеше, че само няколко месеца след сформирането на кабинета Петков, неговата промяна търпи ерозия. Те се сриваха и това беше опитът им за PR акция, чрез която някак да вдигнат упадащото си доверие. Те

решиха да го направят по безобразен начин,

за който беше използвана машата на Бойко Рашков и арестуваха г-н Борисов“, възмути се Георгиев и допълни, че докладът просто констатира решението на съда, че арестът на лидера на ГЕРБ е незаконен. "Политическият диктат, който беше наложен от министър-председателя Петков и изпълнен от неговия вътрешен министър Рашков са били дори и некадърно направени“, посочи той имайки предвид мотивите към ареста на тримата.

Петя Кузева