Не може в една цивилизована държава да отнемаш права на граждани. Това каза в предаването "Това е България“ на Радио "Фокус“ Георг Георгиев, председател на Младежи ГЕРБ по повод изказвания, че младите хора предпочитат да гласуват с машини. Не харесвам, когато някой се изказва от името на народа и не подкрепям това", каза още Георгиев.  

Дистанцията между младите хора и политиката се задълбочава и то не само в България, но в международен план, каза още Георгиев и посочи, че според статистически данни най-апатичните граждани са около 35 и 40-годишните. Не може да се отговори еднозначно защо това е така. "Много ми се иска младите хора да бъдат политически активни, има много форми, в които може да се включат, но това е тема на по-широк дебат“, каза още Георг Георгиев. Той посочи, че комуникацията между младите хора и политическите партии не става по начина, и формата, по който би трябвало. И даде за добър пример в това отношение ПП ГЕРБ. "Партията е излъчила едни от най-младите народни представители, общински съветници и евродепутати. Младият човек не трябва да бъде страничен наблюдател. Тъкмо напротив, той трябва да бъде пряко ангажиран, да взима решения, които касаят него и сферите, от които се интересува. Трябва да има съчетание между енергия, сила, знание и опит", каза Георгиев.

"Когато дойдат едни млади, но доста аматьорски настроени хора, като тези от ПП, видяхме какво става. Оказа се, че те не разбират от нищо, с което се занимават. Затова е настъпи разрухата, в която е в момента държавата след времето, когато бяха на власт" добви Георгиев.  

Георг Георгиев посочи още, че ПП ГЕРБ оказва силна подкрепа на младите хора, те първо се обучават, черпят знания и опит от реализирани експерти и политици, а после практически ги прилагат в същинската политика.  Затова именно партията има свои представители във всички етажи на властта. Георгиев посочи и ДБ, където "има един председател, който е узурпирал управлението и затова младежката организация в тази политическа партия се е саморазпуснала. Защото няма възможност за реализация на младите хора там".

Цоня СЪБЧЕВА