Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Мисля, че можем да получим шанс да прекратим политическата криза. Трябва да се положат много усилия от нашето обединение с ПП да се вдигне избирателната активност. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" генерал Атанас Атанасов.

Той коментира и санкциите по списъка "Магнитски". "Новите санкции по закона "Магнитски" са удар по България. В зависимост от санкционираните лица се правят асоциации. И това е неминуемо. Но сега искат доказателства, а всичко е ясно", подчерта той пред NOVA. 

"Става въпрос за процедура в друга държава, която обаче е велика сила. Всички са наясно, че ако САЩ са казали нещо, то те могат да подкрепят думите си с доказателства", подчерта той пред NOVA. И допълни: "Ако някой иска доказателства – да ги поиска от САЩ".

"Мисля, че на вота ще има специфичен подем в българското общество за промяна и ще се вдигне избирателната активност. Ще говорим на хората как може да им се вдигне стандарта на живот.  Не искам да разчитам на "Магнитски" и това нещо да бъде използвано. Абсолютно превратно и тенденциозно е и е част от пропагандната машина на ГЕРБ и ДПС – да се опитват да ни обвиняват, че ходим при чужди посолства да създаваме лош имидж. Смятам, че трябва да се проведе позитивна кампания", категоричен е той.