Създадохме обединението "ПП-ДБ" с основната идея да поискаме подкрепата на българските граждани, за да можем да съставим правителство и да прекратим модела "Борисов". Това заяви Атанас Атанасов от "Демократична България" в ефира на БНТ. 

Изтъкна, че ГЕРБ работят за това да има политическа нестабилност. Борисов има план за изтощаване на противника, те имат мощно медийно влияние и разиграват тази история, допълни Атанасов.

По думите му целта на ГЕРБ е преди местните избори да няма устойчива власт, за да направи опит Борисов да задържи феодалните владения.

"Ако ГЕРБ са първа политическа сила, отиваме на нови избори наесен", каза още съпредседателят на "Демократична България".

Атанасов коментира още, че за да се получи радикална промяна в работата на прокуратурата, е нужна промяна в Конституцията. Недопустимо е магистратите да заемат политически позиции, каза още Атанас Атанасов, критикувайки главния прокурор Иван Гешев.

Атанасов критикува и президента Румен Радев и коментира, че с легитимни парламентарни средства трябва да се проверят действията на служебното правителство и президента Радев дали се изпълнява решението на 48-ото НС за военно-техническа подкрепа на Украйна.