23.3% е избирателната активност към 15:00 ч., сочат данните на "Галъп". 

Предимно машинно протича гласуването, на някои места се осъществява с хартиени бюлетини. 

По-рано от ЦИК уточниха, че има вече три случая в Кюстендил, Стара Загора и Пловдив на разменени машини в съседни секционни избирателни комисии, но гласуването там продължава. Спряно е гласуването с три машини в страната, на чиито екрани се появил надписът "Дневникът е подправен", каза говорителят.

Взето е решение на още две места да бъде преустановено гласуването с машини - в Златица и в Търговище. Общо машините и секциите, в които се преустанови машинното гласуване и се премина към гласуване на хартия са 23, обянсни председателят на Централната избирателна комисия Росица Матева. 

До 13:30 часа в ЦИК бяха постъпили 6 жалби. Две от тях са за нарушения в работата на секционните избирателни комисии и са препратени са на съответните районни избирателни комисии, които са компетентни. Другите 4 жалби са свързани с предизборна агитация и социологически проучвания в интернет сайтове. 

Припомняме, че право на глас имат над 6 600 000 българи. Общият брой на устройствата е 11 013, като в над 1 100 секции в страната те ще са по две.

Изборният ден продължава до 20:00 ч.