Изпълнителната комисия на ГЕРБ все още няма окончателно решение за кандатите за кметове в София и Пловдив. И в този час ръководството на най-голямата парламентарно представена партия заседава и скоро ще излезе с решение за номинациите си за столицата и втория по големина град в страната. Това потвърдиха за "Фокус" източници от ИК на ГЕРБ. И номинацията за управник на третия - Варна, също ще бъде обявена в последния момент.  

"Предстои представянето на кандидата ни за кмет на София - подготвен по политики за столица и политика за хората. Не мислим за загуба в София, а как столицата да продължи да се развива в следващите 4 години. Факторът за нормализация в общините се нарича ГЕРБ", заявиха малко по-рано днес от партията при регистрацията за местните избори. 

Ето и списък с общините, за които лидерът Бойко Борисов и съпартийците му, вече имат окончателното утвърдени кандидати или ще подкрепят познати на обществото, независими такива.  

Димитър Николов се впуска в битката за кметското място в Бургас за свой пети мандат. Настоящите управници на Велико Търново - Даниел Панов, на Стара Загора - Живко Тодоров и на Враца - Калин Каменов, също запазиха доверието на партията и отиват пак на местни избори. И кметът на Казанлък - Галина Стоянова ще се бори за пореден четвърти мандат.  

В Кюстендил ГЕРБ ще подкрепи досегашния кмет Петър Паунов. В Монтана залага на любимеца  на местните и рекордьор по мандати Златко Живков. В Перник също застава зад сегашния кмет Станислав Владимиров. ГЕРБ вече потвърди, че в Благоевград ще подкрепи настоящия управник Илко Стоянов в надпреварата за кметското място. За Пазарджик - от партията засега мълчат, но се очаква отново да заявят доверието си към дългогодишния кмет Тодор Попов.