ГЕРБ излъчва преговорен екип начело с три ключови дами, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на "Фокус".

По думите му от понеделник ще поканят всички лидери на партиите, защото темите са две – правителство и парламент. "И ако може да се сложат на една плоскост, за да се работи паралелно. Поради изострените отношения между лидерите, мисля, че би било работещо", допълни Борисов.

"Единственият шанс да има правителство е всеки да надмогне егото си, да се направи експертен кабинет и ако може с отговорните политици и да влезем в диалог и да се намерят експерти, в първия възможен мандат да се състави правителство. Единственият вариант е правителство с първия мандат, втори, трети, четвърти - са безсмислени, ако не се получи разбирателство с първия. Ако не стане - септември отново на избори", каза още Борисов.

ГЕРБ-СДС е първа политическа сила на вота за народни представители и евродепутати. На изборите за НС коалицията печели 24.70% от гласовете, а за ЕП - 23.54%, сочат окончателните резултати на ЦИК при 100% обработени протоколи.