ГЕРБ даде пълно доверие на Борисов да изпрати проекта за Споразумението за съвместно управление и механизъм за взимане на решения, а впоследствие  преговорен екип, който да го обсъди с представители на ПП-ДБ, предаде репортер на "Фокус"

"Предлагам на днешното съвещание да ми гласувате това доверие, да изпратим преговорен екип и да опитаме да направим едно цялостно управление", заяви Борисов. 

Партията се събра на Национално съвещание в столицата. На него присъстваха членовете на изпълнителната комисия на ГЕРБ, депутати от групата на ГЕРБ-СДС, областни координатори, кметове на общини и райони, общински и районни ръководители на партията.

"Или правим нещо истинско или повече не става така", категоричен бе той.

Както стана ясно по-рано от заявката на Борисов, преговорите ще бъдат водени от Мария Габриел, а в екипа ще влязат още Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева

Борисов заяви, че евентуални избори 2 в 1 не биха се отразили добре за държавата. Въпреки това обаче, лидерът на ГЕРБ и на парламентарната група на ГЕРБ-СДС бе критичен към първите девет месеца от управлението. 

"Като отговорна партия, считам, че трябва да опитаме да въведем ред в този хаос", зави той и предупреди, че разделението в обществото ставало по-голямо. 

Любопитно бе, че Борисов се обърна към Христо Иванов и Атанас Атанасов и ги призова да видели, че ПП узурпирали властта в страната. Той смята, че дебатът за това кой да оглави Външно министерство бил за отвличане на вниманието от останалите ведомства.