ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са готови да излъчат премиер на ротационен принцип. Това каза акад. Николай Денков от ПП-ДБ в изявление в Народното събрание, предаде репортер на "Фокус".

"Ситуацията е изключително трудна. След 5 поредни избора и в настоящото Народно събрание имаме затруднения да съставим редовен кабинет, което създава реална опасност да отидем към опредни 6-ти избори без ясен резултат.

Поучени от опита на 48-ото НС, това, което направихме още в първите на настоящото 49-ото НС е да инициираме законодателна програма, която да бъде приемлива за повече от една от парламентарните групи", изтъкна той.

"Предложихме на ГЕРБ-СДС е да използваме целият този натрупан импулс, да стъпим на законодателската програма и на управленската програма, която още малко трябва да се уточни, но е добра основа, да стъпим на състава, който след това може да бъде прецизиран.

Мястото на Мария Габриел в един такъв кабинет е напълно ясно - тя е човекът, който може да помогне за реализиране на приоритетите в нашата управленска програма", поясни Денков.