Спазването на правовия ред и законността са в основата на нашето разбиране за политика. Нарушаването на правилата никога не е било и няма да бъде толерирано, докато ГЕРБ- СДС са в управлението на Столична община и Столичния общински съвет. Без значение кой го извършва и на каква позиция е. Това сме доказвали многократно и последователно. Това се казва в  на групата на ГЕРБ-СДС в СОС, разпространена до медиите.

Затова внесохме доклад за отстраняване на Борислав Иванов от заеманите от него постове в ръководството на Столичния общински съвет и комисиите към него. Надяваме се този доклад да срещне подкрепата и на останалите политически сили в съвета и колегите да покажат на практика често декларираната си защита на демократичните принципи на управление.

В борбата за общественото внимание прекалено често виждаме прояви на лош вкус и възмутително поведение. И докато това е прийом, който някои политици и кандидати за такива използват, за да бъдат забелязани и да отчетат активност, когато прекрачат границата на закона, те трябва да понесат своята отговорност. Вандализмът и хулиганството не са и не могат да бъдат политически актове. Те са престъпление.

Днес ние реагираме спрямо дадените ни правомощия, за да отстраним Борислав Иванов като заместник-председател на Столичния общински съвет и председател на комисията по Обществен ред и сигурност и вярваме, че на местните избори след година софиянци също ще реагират подобаващо и няма да допуснат в тази институция да намерят място безочието и грубото погазване на закона, при това в защита на един диктатор и неговите престъпления в Украйна.

 

Както вече многократно сме заявявали знамето на Украйна ще продължи да стои редом с българското, европейското и това на Столична община, докато легитимните представители на гражданите тук не вземат друго решение.